Vi er margen Gunvor Nervold Antonsen

Av: Materialtype: TekstTekstDetaljer om utgivelse: [Moss] H//O//F [2019]Beskrivelse: 1 bind (upaginert) illustrasjonerISBN:
  • 9788293317975
Emne(r): Sjanger/form: Sammendrag: "Vi er margen" forteller historien til hjørnesteinsbedriften KA-Rollag i den lille bygda Rollag i Numedal, som produserte bildeler for Kongsberg Automotive fra 1970-tallet til nedleggelse i 2018. Den lille fabrikkavdelingen med ca. 100 ansatte spilte en avgjørende rolle i utviklingen av Kongsberg Automotive til det verdensomspennende konsernet det er i dag. Forfatter og kunstner Gunvor Nervold Antonsen har på bakgrunn av samtaler med tidligere ansatte gitt arbeidernes perspektiv og stemmer en kunstnerisk form gjennom dikt og fotografier. Her skildres personlig innsats, fremtidstro og optimisme, gjenstridighet og samhold blant de ansatte - men også nedgangstid, omlegging og tilslutt nedleggelse. Boka problematiserer på den måten utflytting og nedleggese av norsk industri, og dilemmaet som oppstår når det som er bygget opp i felleskap, forsvinner gjennom private interesser og ønske om mer profitt. Boka inneholder også essayet Taus kunnskap, usynlige mennesker av Jonas Balås. Omtalen er utarbeidet av BS.
Tagger fra dette biblioteket: Ingen tagger fra dette biblioteket for denne tittelen. Logg på for å legge til tagger.
Stjernevurdering
    Gjennomsnittlig vurdering: 0.0 (0 stemmer)
Beholdning
Eksemplartype Nåværende bibliotek Samling Hyllesignatur Status Forfallsdato Strekkode
Bok Flesberg bibliotek Samlingen Skjønnlitteratur A (Bla i hyllen(Åpnes under)) Tilgjengelig 73175607

"Vi er margen" forteller historien til hjørnesteinsbedriften KA-Rollag i den lille bygda Rollag i Numedal, som produserte bildeler for Kongsberg Automotive fra 1970-tallet til nedleggelse i 2018. Den lille fabrikkavdelingen med ca. 100 ansatte spilte en avgjørende rolle i utviklingen av Kongsberg Automotive til det verdensomspennende konsernet det er i dag. Forfatter og kunstner Gunvor Nervold Antonsen har på bakgrunn av samtaler med tidligere ansatte gitt arbeidernes perspektiv og stemmer en kunstnerisk form gjennom dikt og fotografier. Her skildres personlig innsats, fremtidstro og optimisme, gjenstridighet og samhold blant de ansatte - men også nedgangstid, omlegging og tilslutt nedleggelse. Boka problematiserer på den måten utflytting og nedleggese av norsk industri, og dilemmaet som oppstår når det som er bygget opp i felleskap, forsvinner gjennom private interesser og ønske om mer profitt. Boka inneholder også essayet Taus kunnskap, usynlige mennesker av Jonas Balås. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kulturfond

Det finnes ingen kommentarer til denne posten.

for å legge inn en kommentar.

Med kraft fra Koha