Krigshesten Michael Morpurgo ; oversatt av Marie Dal

By: Contributor(s): Original language: English Publication details: [Oslo] Cappelen Damm 2012Description: 153 sISBN:
  • 9788202340407
Uniform titles:
  • War horse
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 5 5
  • 636.1
  • 940.3
Summary: Handlingen er lagt til 1. verdenskrig og forteller blant annet om den grusomme nedslaktingen av unge soldater. Historien fortelles av en ung, engelsk gårdshest, Joey. Førsteperson-synsvinkelen blander naturlig sammen dyrets fysiske erfaringer med det menneskene sier. På gården får Joey nære band til Albert, som er alt for ung til å dra i krigen. Alberts far selger hesten til hæren. Under ett av slagene Joey er med å utkjempe, blir han tatt til fange av tyskerne. De trener ham opp til å hente ut skadde fra slagmarken. Albert lengter etter hesten sin, og selv om han fortsatt er for ung til å kjempe i krig, gir han ikke opp ønsket om å se hesten igjen. Omsider blir Joey og Albert gjenforent. Dette er en historie om mot og sterke bånd. Fortelling for ungdomstrinnet.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Bok Flesberg skolebibliotek Ansattes kontor u M (Browse shelf(Opens below)) 1.ex In transit from Flesberg skolebibliotek to Flesberg bibliotek since 05/03/2024 73169994

Handlingen er lagt til 1. verdenskrig og forteller blant annet om den grusomme nedslaktingen av unge soldater. Historien fortelles av en ung, engelsk gårdshest, Joey. Førsteperson-synsvinkelen blander naturlig sammen dyrets fysiske erfaringer med det menneskene sier. På gården får Joey nære band til Albert, som er alt for ung til å dra i krigen. Alberts far selger hesten til hæren. Under ett av slagene Joey er med å utkjempe, blir han tatt til fange av tyskerne. De trener ham opp til å hente ut skadde fra slagmarken. Albert lengter etter hesten sin, og selv om han fortsatt er for ung til å kjempe i krig, gir han ikke opp ønsket om å se hesten igjen. Omsider blir Joey og Albert gjenforent. Dette er en historie om mot og sterke bånd. Fortelling for ungdomstrinnet.

Ryggtittel: War horse

Originaltittel: War horse

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha