Kva er greia med alle dei nakne folka i kunsten? & andre viktige spørsmål om kunst skriven av Susie Hodge ; originalillustrasjonar av Claire Goble ; frå engelsk ved Øystein Rosse

By: Contributor(s): Original language: English Publication details: Oslo Samlaget 2017Description: 94 s. kol. illISBN:
  • 9788252193411
Uniform titles:
  • Why is art full of naked people?
Subject(s): DDC classification:
  • 701
  • 23/nor
Contents:
Har bibliografi, register
Summary: Det er ikkje alltid lett å forstå kunst, men denne boka gir ein leiken introduksjon til kunsthistoria. Den er både engasjerande og informativ og stiller spørsmål til kva som gjer kunst til kunst. Til dømes tar den for seg kva det er med all den frukta eller kvifor kunsten er så rar no for tida. I tillegg er det spørsmål om korleis verda ser ut gjennom kunsten, frå bergkunst til kubisme, frå renessanse til samtidskunst. Det er spørsmål om ulike sjangrar, som stilleben, landskapskunst og portrett, og spørsmål om kunstens rolle og verdi, før og no. Her får ein også ei reise gjennom kunsthistoria slik at ein lettare kan stille spørsmål, leite etter svar og «lese» kunst sjølv. Sakprosa for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Bok Flesberg bibliotek Samlingen uq 701 H (Browse shelf(Opens below)) 1.ex Available 73173672

Har bibliografi, register

Det er ikkje alltid lett å forstå kunst, men denne boka gir ein leiken introduksjon til kunsthistoria. Den er både engasjerande og informativ og stiller spørsmål til kva som gjer kunst til kunst. Til dømes tar den for seg kva det er med all den frukta eller kvifor kunsten er så rar no for tida. I tillegg er det spørsmål om korleis verda ser ut gjennom kunsten, frå bergkunst til kubisme, frå renessanse til samtidskunst. Det er spørsmål om ulike sjangrar, som stilleben, landskapskunst og portrett, og spørsmål om kunstens rolle og verdi, før og no. Her får ein også ei reise gjennom kunsthistoria slik at ein lettare kan stille spørsmål, leite etter svar og «lese» kunst sjølv. Sakprosa for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.

Alder: 9-16 år

Nynorsk tekst

Originaltittel: Why is art full of naked people?

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha