STEINØKSER fra Garås og FLINTØKS fra Ulland, Svene

By: Publication details: 2001
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
No physical items for this record

STEINØKS – funnet på Garås, Svene i 1902. Denne,(sees til høyre) blei sammen med ei lignende steinøks innlevert til Oldsaksamlingen i 1905. Den stammer fra yngre steinalder - mot bronsealder, 2000 - 1500 f. Kr. Øksa har rund bane, og er skadet i eggen ved støt i nyere tid. Skafthullet er litt skjevt plassert. Lengde 15 cm. Funnet blei gjort i ei steinrøys, like ved ei ekre.

STEINØKS - også funnet på Garås i Svene, og innlevert til Oldsaksamlingen i 1905 (til venstre på bildet). Den skriver seg fra samme tidsepoke, 2000 - 1500 f.Kr. som forrige funn. Øksa er liten, har skafthull, og noe avrundet bane. Lengde 10,4 cm. Funnet ved grøftearbeid.

FLINTØKS - funnet på Ulland i Svene og innsendt til Oldsaksamlingen i 1900. Den er datert til ca. 3200 f. Kr, dvs, yngre steinalder. Øksa er tynnakket og grovt tilhugget. På den ene bredsiden sees den opprinnelige kalkskorpen tydelig. Den er brukket i to og limt sammen igjen i nyere tid. Lengde 15,8 cm, bredde i eggen 7,3 cm, tykkelse 4,5 cm. Dette er, så vidt en vet, det første steinalderfunnet fra Flesberg.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha